onsdag 25 november 2009

Riktigt dötuffa julklappar från CoolstuffInspelningsbar julkula:
En kula närmare bestämt. Men inte vilken kula som helst utan skönaste inspelningsbara julkulan, dessutom med plats för ett fotografi. Kanske något för hela familjen.


Islampan:
Du fyller helt enkelt plastformen med vatten, kastar in den i frysen, väntar tills vattnet har frusit (ca 8-12 h), placerar isen i hållaren och tänder ett ljus. Voila! Du har minst tre timmar av magisk skönhet framför dig medan isen sakta smälter av den slickande lågan. Konstruktionen av lampan gör att vattnet av den smälta isen smidigt samlas upp i själva lampan så du slipper kladd på bordet.


Shotglas av polkagris:
Drick spriten, ät glaset - det kan helt enkelt inte bli mer genialt. Ett sådant här glas skulle nog pappa gilla.

Maggie T Nutcracker:
Margaret Hilda Thatcher kallades för järnladyn, hon var storbritanniens premiärminister 1979-1990, såg ut som en sparvhök, tyckte att fackförningar var dåligt och privatisering bra och nu kan du äntligen knäcka nötter mellan hennes lår. Bra va?
Julgransbevattning:
Julgranen har varit vår trivsamt lysande vän i stugorna här i Sverige sedan 1700-talet, men hur mycket ger vi egentligen tillbaka till vår barriga vän? Visst gör vi den fin med änglahår och bollar och små tomtar och gläds åt klapparna som ligger under den men sen svalnar vår kärlek snabbt. Hur ofta vattnar vi den exakt när det behövs? Usch så den barrar. Nu har den blivit gul och ful. Ut med skiten. När ska du egentligen köra den till tippen?

När vissa till och med ställer ut gröt till tomten - som inte ens finns - är det då för mycket begärt att vi ska mata julgranen - som dels finns och dels inte äter något så bökigt som gröt? Granen är ett träd och träd äter vatten från längst ner på stammen, det vet ju minsta barn, och det gäller även när de är avhuggna och står i stugan. Så se till att ge din gran lite vatten, då håller den sig fin mycket längre. Vårt bevattningssystem är dessutom maskerat till en julklapp så allt blir snyggt och prydligt.

Julgransbevattningen är helt självgående och håller granen ständigt glad. Den fungerar med samma princip som när du "slangar bensin" (vi har aldrig provat, bara hört talas om denna metod). En genomskinlig slang går från julklappslådan till din granfot, en liten fästanordning medföljer så att slangen sitter på plats. När vattennivån sjunker i julgransfoten fylls den automatiskt på från tanken som rymmer ca 8l vatten.

OBS! Berätta för din familj att du handlat ett julgransbevattningssystem som ser ut som en julklapp, annars kommer någon att bli sjukt besviken över att få en dunk med vatten i present.Sno-baller:

När det kommer till snöbollskrig så är det avgörande faktiskt ganska ofta vem som kastar flest - inte vem som kastar bäst. Med Sno-Baller och flinka fingrar kan du krama upp till 60 snöbollar i minuten. Och med ett sånt artilleri behöver du ju knappt bekymra dig om att sikta. Hur små och vesselsnabba dina motståndare än är kommer de att bli träffade i ett sånt bombardemang!

Men den som har mycket snöbollar måste också vara myc

ket snäll, som Pippi eller Bamse (nästan) sa. Därför är en annan fin grej med snöbollstången att alla snöbollar blir, inte bara runda och fina, utan också en smula mjuka på insidan vilket minskar risken att skada den man träffar. Snöiga lär de däremot bli!

Sno-Baller är en amerikansk klassiker som har tillverkats i en evighet och sålts i över 1 miljon exemplar. Den mäter ca 36 x 10 cm och är naturligtvis tillverkad i stryktålig plast som tål de tuffa tagen i ett riktigt snöbollskrig.

Snapsleken:
Att i goda vänners lag dricka sprit i små glas är trevligt men en yster visa till drickandet sätter ofta en extra guldkant på kalaset. Problemet är ju bara att det är så svårt att komma ihåg texten (att dricka sprit i små glas befrämja inte minnet). Så påfallande ofta blir det nån hemsnickrad variant av typen "Fittirackarn raj raj raj raaaahhh", "Tjofadderittan nu kör vi fan! Hej! Hej! Ho!" eller möjligen "Uti stadens park stod ett säd... hur fan var det nu då? Äh, skit i det. Skål!"

Med snapsleken behöver detta aldrig mer hända. 52 illustrerade snapsvisekort med såväl text som den välkända melodi texten passar till. Skål och välkomna.


Avbitna peppaskaksgubbar:
Baka pepparkaksfigurer med färdiga bitmärken och se dina vänner lämna kvar dem på fatet!

I ett paket får du med formar för att göra tre stackars pepparkaksgubbar där den ena har fått sin arm avbiten, den andra sitt ben och den tredje sitt huvud! Nåja, den enes död, den andras bröd.

Formarna är gjorde av aluminium utan skarpa kanter och går självklart att diska i maskinJul DVD
All jul du kan önska dig i en skärm i ditt vardagsrum!

TV är en jäkla grej, man kan titta på allt möjligt i den, men när den inte är igång står den mest och ser ganska trist ut. Lite som en platt, svart skärm skulle man kunna säga. Men, hoppfallerallanlej, det duger ju inte på din kommande glöggbjudning, eller hur? För att inte tala om luciafesten, den där dagen då pappa låtsas hämta tidningen eller den av tradition påtvingade lutfisken på annandagen. Då krävs det jul, även i din tv.

Så ploppa i vår Jul-DVD och se skärmen fyllas av ett vilsamt kollage av myllrande tomtehav, änglar, en och annan stalledräng och glittrande granar. Allt ackompanjerat av våra allra käraste julmelodier. I ett huj luktar stämningen knäck och nötter, det vi brukar kalla jul.

Så ding-dong merrily on high, vad väntar du på? När som helst är julen här.

Fakta:
 • 1 h speltid (autoloop)
 • Widescreen
 • Stereo
 • Format 16:9
 • Inbyggt presentpapper genom att vända på omslaget


 • USB julgran:
  Varför inte sprida lite julkänsla på t.ex. kontoret och dekorera ditt skrivbord med en stämningsfull USB-julgran!

  Granen är 10 cm hög och gjord av plast. Koppla in den i datorns USB-port och vips har du en stämningsfull och färgglad julgran som skiftar mellan färgerna blått, grönt och rött. Mysigt!


  Led julstjärna:
  En stjärna är ett mycket stort gasklot bestående av joniserat väte och plasma, och en sån kan du naturligtvis inte ha i vardagsrummet. Därför har vi konstruerat mycket, mycket, mycket mindre stjärnor av akryl och LED-lampor som istället för att sända ut fotoner, gammastrålning och neutriner helt enkelt lyser fint i hela färgspektrat och skänker mysig stämning.

  Men precis som riktiga stjärnor finns de i olika storlekar. En stor att ha i fönstret och flera små enskilda att hänga i granen eller var helst du finner plats för lite julstämning.

  Så pröva på våra LED-stjärnor! (Med dem slipper du dessutom åka på en supernova ett par dagar innan hela släkten ska hälsa på. De är så vansinnigt jobbiga att städa upp efter.)

  Trummande USB tomte:
  Koppla in Trummande jultomten i datorns USB-port och vips har du skapat den ultimata julstämningen på skrivbordet! Energiskt och taktfast spelar och trummar han klassiska julmelodier. Tomten har en hel arsenal med melodier så när du med förfasan - och folk runtomkring dig med lättnad - tror att det ska ta slut tar han bara en kort paus för att sedan köra igång nästa melodi. Fantastiskt! Tomten är gjord av plast och är 10 cm bred och 11 cm hög. Under trummorna sitter led-lampor som lyser stämningsfullt.

  OBS: ALL BILD OCH TEXT TILLHÖR COOLSTUFF - http://www.coolstuff.se/category/Jul

  0 kommentarer: